2014. feb 21.

Szigorodnak a kéményseprő ellenőrzések!

írta: Kémény Ajtó
Szigorodnak a kéményseprő ellenőrzések!

A KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁST érintő jogszabályok jelentősen megváltoztak. A változások számos új feladatot írnak elő 2015-től a kéményseprők számára. Annak érdekében, hogy az új ellenőrzési területekre való felkészülés zökkenőmentesen történjen, ezúton szeretnénk tájékoztatást adni az Önt érintő változásokról.

Houney.jpeg

 

Gáztüzelés esetében ellenőrizni kell a használat során keletkező égéstermék szén-monoxid tartalmát, amely segíti a mérgezés okozta balesetek elkerülését, az energiatakarékos üzemeltetést, és hozzájárul a környezet védelméhez.

 

Ellenőrizni és szükség szerint tisztítani kell az ún. összekötő elemet, azaz a tüzelőberendezést és a kéményt összekötő füstcsövet

 

Gáztüzelés esetében ellenőrizni kell a tüzelőberendezés és a kapcsolódó vezetékekre vonatkozó műszaki-biztonsági felülvizsgálat meglétét.

 

Ellenőrizni kell a tüzelőberendezés biztonságos működéséhez szükséges levegő-utánpótlás meglétét, amelynek kiemelt szerepe van a szén-monoxid mérgezések megelőzésében.

belsoegesz.jpg

 

Feltétlenül szükség van az Ön felelősségteljes hozzáállására:

Amennyiben a tüzelőberendezés és az égéstermék-elvezető közötti összekötő elem (füstcső) rossz állapotú, nem megfelelően rögzített, vagy nem rendelkezik tisztítónyílással, égéstermék elemzésre alkalmas mérőcsonkkal, akkor azt javítani, korszerűsíteni, cserélni, illetve pótolni kell.

A nyílt égésterű tüzelőberendezésekkel egy légtérkapcsolatban lévő mesterséges elszívást okozó háztartási eszközök, berendezések (páraelszívó, szagelszívó stb.) esetében gondoskodni kell a megfelelő levegő-utánpótlást biztosító megoldások alkalmazásáról, illetve arról, hogy ezen berendezések a tüzelőberendezéssel egyidejűleg ne működhessenek.

A nyílt égésterű tüzelőberendezéssel közös légtér határoló falazatába nem lehet teljes vagy részleges légzárású nyílászárókat építeni (kivéve abban az esetben, ha a levegő bevezetésről más, szabványos műszaki megoldással gondoskodnak), illetve a szellőzést, levegő-utánpótlást biztosító nyílások eltömését, lefedését, lezárását vagy bármilyen mesterséges akadályoztatását meg kell szüntetni.

Vásárolja meg termékeinket áruházunkban www.kemenyajto.com

Szereltessen velünk légbevezetőt előzz meg a kéményseprő felszólítását és védje,óvja meg családja egészségét!

 

Kérjen árajánlatot beépítésére valamint kérjen ajánlatot szén-monoxid érzékelő beépítésére ITT

 

Szólj hozzá

néma gyilkos ablakba szén-monoxid légbevezető légbevezető ára air-tonic légbevezető akció At-g35 At-g60 Légbevezető ablakba Légbevezető falba légbevzető gázkészülékhez szénmonoxid érzékeloő szénmonoxid érzékelő ára